top of page
Zoeken

Waarom ik ervoor koos om coach te zijn

Bijgewerkt op: 9 okt. 2023

Lieve jij,

Fijn dat je de weg naar hier hebt gevonden. Voordat we in de wereld van Billiez Coaching duiken, laat me mezelf even voorstellen. Ik ben Laetitia, en ik ben geen superheld (hoewel mijn kinderen me graag anders zouden zien). Ik noem hen wel mijn helden, omdat ze dat voor mij echt zijn. Maar ik? Neen, ik ben gewoon een doodnormaal mens, net als jij. Maar waarom ben ik een coach geworden? En waarom zou je überhaupt overwegen om bij mij langs te komen voor hulp?

Laten we daarvoor teruggaan naar het begin van mijn verhaal. Ik was ooit een onverschrokken multitasker, een koningin in het jongleren van allerlei ballen. Werk, gezin, sociale verplichtingen, hobby’s. Ik hield ze allemaal hoog de lucht in terwijl ik gracieus door het leven danste. Althans, dat dacht ik…

Maar zoals dat vaak gaat in het leven, gooide het universum me een curveball. Ook mijn leven liep niet langer op wieltjes. Ik kreeg te kampen met medische problemen. Moest alles uit handen geven. En besefte pas op dat moment dat al die tijd de stress mijn leven was binnen geslopen. De druk op mijn schouders leek tot voordien helemaal normaal. En burn-out, dat was iets voor anderen, toch?

Ik was 2 jaar ervoor wel al eens op de rem gaan staan. En dat leek me op dat moment voldoende. Maar nu spraken zowel mijn lichaam als mijn geest me tegen. Ik werd verplicht om niet alleen op de rem te gaan staan, maar ook daadwerkelijk de sleutel even uit het contact te halen. Ik analyseerde mijn eigen patronen van de afgelopen jaren en besefte dat ik te maken had gekregen met slapeloze nachten, vermoeidheid en emotionele uitputting. Mijn “gracieus dansen” was veranderd in een onhandige struikelpartij.

Maar hier is het ding: juist die worsteling bracht me waar ik vandaag ben. Mijn eigen reis door stress en de rat rush van het leven hebben me geleerd hoe belangrijk het is om balans te vinden in dat chaotische leven dat we leiden. En dat is precies waarom ik besloot na een paar jaar met dat certificaat van Stress- en burn-out coach op zak (en er maar sporadisch iets mee te doen) er ook echt één te worden. Ik geef toe, het heeft wat voeten in de aarde gebracht eer het er ook effectief van kwam. Maar remember, die medische problemen losten zichzelf ook niet zomaar ineens op.

Dus waarom zou je bij mij kunnen aankloppen voor hulp? Eerst en vooral, omdat ik helemaal begrijp waar je doorheen gaat. Ik ben dan ook geen coach die je zal vertellen wat je moet doen zonder te weten hoe het ook daadwerkelijk voelt. Ik ben een coach die naast je staat, omdat ik er zelf ook heb gestaan.


En laten we onszelf niet altijd te serieus nemen, ook ik ga met een vleugje humor door het leven. Want laten we eerlijk zijn, lachen is vaak het beste medicijn. We zullen samen serieuze stappen zetten om jouw stress te verminderen en burn-out te voorkomen of je uit dat dal te laten klimmen. Klimmen doe je altijd beter met z’n twee. Maar we zullen ook een dosis lichtheid in het proces injecteren.

Herken je jezelf in die drukke rush? Voel je dat de bordjes beginnen te wankelen? Dat je handen te kort hebt om de ballen op te vangen? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen. Laat ons samen die balans vinden. Die balans die je niet alleen helpt om de bordjes draaiende te houden, maar ook om je werk en privéleven harmonieus te integreren.

Een intakegesprek? Dat is de eerste stap op weg naar een gezonder, gelukkiger leven. Dus laten we beginnen met die stap. Neem contact op en laat ons samen lachen, leren en groeien op deze reis van stress naar sereniteit.

Ik kijk er alvast enorm naar uit om je te ontmoeten en je te helpen de superheld in jezelf te herontdekken. Want weet je, misschien zijn we toch een beetje superhelden, gewoon op onze eigen speciale manier.

Tot snel!

Laetitia
101 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page