top of page
coaching-bij-stress-laetitia-coppejans.jpg.jpg

Hello

Ik ben Laetitia, gehuwd, mama van 3 en gewezen... logopediste en sales trainer. Zoals de meeste coaches ging ik niet over één nacht ijs om de stap naar mijn nieuwe ik te maken. De ervaringen die het leven mij brachten, hebben mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik vertel je graag iets meer over mezelf...

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

Mijn verhaal

In een ver verleden studeerde ik af als logopediste. Tot in 2017 combineerde ik mijn eigen praktijk met een job als medisch afgevaardigde. In datzelfde jaar nam ik een grote switch in mijn loopbaan en werkte ik verder als Sales Trainer in een groot farmaceutisch bedrijf. Dit betekende dan ook het einde van mijn praktijk als logopediste. Mijn nieuwe identiteit als Sales Trainer, een job die ik tot 2021 met hart en ziel uitvoerde.

 

Helaas was het lot mij iets minder gezind en belandde ik toen voor een lange tijd in het ziekenhuis. Maanden heb ik er enkel de 4 muren van mijn kamertje gezien en bijgevolg had ik tijd zat om na te denken over het leven, mijn leven. Ik voelde elke dag meer dat ik wou zorgen, mensen helpen.

 

In 2020 had ik al een opleiding tot Stress- en burn-out coach gevolgd. Een liefde die me niet leek los te laten. Naast mijn job begon ik toen al gaandeweg de technieken en tools die ik er leerde toe te passen bij mensen die dicht bij me stonden. Maar het bleef bij toekomstplannen.

 

Iets meer dan een jaar nadat Damocles zijn zwaard liet vallen, was mijn lichaam eindelijk hersteld en keerde ik terug naar mijn job als Sales Trainer. Ik voelde dat die liefde haar vuur was verloren. Toch liet ik het op zijn beloop. Tot medio 2023. Ik voelde het in ieder botje van mijn lijf, dit idee laat me niet los. En zo is Billiez geboren. Mijn 4de kindje. Het kindje dat ik met trots nu mijn Work-life Integration praktijk mag noemen.

Graag nog enkele weetjes?

Ja, ook ik ben trots ervaringsdeskundige. Ik wil dan ook erg graag het taboe doorbreken van een burn-out. Het is iets wat iedereen kan en mag overkomen. Het overkomt degenen die het goed willen doen, vaak te goed. Zoals ik zei, het kan en vooral mag iedereen overkomen. Het heeft mij gemaakt tot wie ik ben, net zoals alle andere ervaringen in je leven je vormen. Ook jij verdient een leven waarin je trots mag zijn op al je sterktes én je valkuilen.

Sinds 2019 begon ik te schrijven. Mijn ultieme vorm van zelfzorg. Het begon met losse schrijfsels over mijn mamabestaan. Maar ook tijdens de moeilijkste periode van mijn leven werd het mijn steun en toeverlaat. Wil je dus graag nog iets meer weten over mij dan wat hier allemaal te vinden is, dan nodig ik je graag uit op mijn persoonlijke pagina.

 

 

Ik wens je een heel warm welkom,

hier,

bij Billiez

Opleidingen

PBA Logopedie, Artevelde Hogeschool Gent

Stress- en burn-out coach, HRD Academy

How to win friends and influence people, Dale Carnegie

Hoe geef ik mijn grenzen aan en wanneer zeg ik “neen”?, Cevora

Vergroot je veerkracht – toolbox, Cevora

Zelfvertrouwen kan je leren, Cevora

Efficiënt thuiswerken, Cevora

Hoe hou je je energie en je vitaliteit op het werk in evenwicht, Cevora

Hoe bescherm ik mezelf tegen werkstress, Cevora

Kiezen voor een groeimindset in tijden van verandering, Cevora

Pak werkstress aan en maak werk werkbaarder, Cevora

Stress en negatieve emoties begrijpen en beheersen, Cevora

Versterk de fundamenten van je veerkracht, Cevora
 

studiecoaching-laetitia-coppejans.jpg.jpg

Mijn visie werd mijn missie...

Mijn missie is om echte mensen te begeleiden en ondersteunen bij het creëren van een harmonieuze balans in je leven. Omdat ik vind dat iedereen dit verdient, omdat ik vind dat jij dit verdient!

 

Ik streef er dan ook naar om een omgeving aan te bieden waarin mensen hun (professionele) doelen kunnen nastreven. Zonder hun persoonlijk welzijn op te offeren. En die professionele doelen, neem die gerust erg ruim. Of je nu CEO bent in een groot bedrijf, meewerkend echtgenoot in het bedrijf "Gezin" of student, JIJ verdient dit! Want laat ons eerlijk zijn? Die maatschappij de dag van vandaag die vraagt toch heel wat van ons?

 

We moeten het maken in het leven, liefst van al op alle mogelijke vlakken. Want zeg nu zelf, iedereen is toch sportief, slim, maakt carrière, heeft welopgevoede kinderen, een kraaknet huis, de meest fantastische relatie, heeft nooit last van een bad-hair-day en houdt er een actief sociaal leven op na? Niet dus! Hoe anderen dat doen? Geen idee. Bluffen misschien?

 

Maar ik wil je heel graag op weg helpen om door de bomen het bos te zien, het allemaal op de rails te hebben en vooral rust en voldoening te vinden in je eigen leven. Het is van jou en je hebt er maar één. Dus het zou maar al te zot zijn al die tijd in twijfel of disbalans te verkeren, niet?

Ik werk graag op twee manieren. Enerzijds bied ik binnenkort kant-en-klare programma’s aan aan zij die er meer over willen weten of graag de puntjes op de i zetten waar ze al voor zichzelf uitzochten wat de werkpuntjes of mogelijke valkuilen zijn.

 

Anderzijds ben ik ervan overtuigd dat een holistische én op maat gemaakte benadering voor velen een meerwaarde kan zijn. Daarom werk ik vooral in een 1-op-1 setting. Hierbij combineren we praktische strategieën met diepgaand inzicht om een duurzame Work-life Integratie te bevorderen.

 

Meer hierover vind je bij het aanbod.

bottom of page