top of page
Zoeken

De Vreselijke Deugden van het Ouderschap

Welkom in de wondere wereld van het ouderschap, waar vreugde en chaos hand in hand gaan, en waar deugden vaak vermomd zijn als kleine rampen. Als ouder ben je vast bekend met die momenten waarop je jezelf afvraagt of je het allemaal wel goed doet. Maar vrees niet, je bent niet alleen! Ik ben ook intussen professioneel brandjes blusser met die 3 monsters van mij.


Laten we samen een luchtige blik werpen op de vreselijke deugden van het ouderschap, waar herkenning en een glimlach altijd inbegrepen zijn.


De Vreselijke Deugd van Geduld


Ouderschap leert je geduld op een manier die niets anders kan. Of het nu gaat om eindeloze vragen van nieuwsgierige kleintjes of het wachten op een tiener die te laat thuis komt, geduld is niet alleen een deugd, maar ook een overlevingsstrategie. Het leert je de kunst van het wachten met een glimlach, of niet...


De Vreselijke Deugd van Flexibiliteit


Verwacht het onverwachte, want kinderen hebben een meesterlijke manier om de plannen in de war te schoppen. Flexibiliteit is niet alleen handig, het is essentieel. Soms betekent dit dat je je favoriete restaurant inruilt voor een snelle maaltijd thuis, maar het zorgt ook voor onverwachte avonturen en kostbare herinneringen.De Vreselijke Deugd van Multitasking


Ouderschap maakt van jou een ware multitasker. Van het smeren van boterhammen terwijl je een telefoongesprek voert tot het troosten van een huilende baby terwijl je de was doet, multitasking wordt jouw tweede natuur. Het vermogen om meerdere taken tegelijkertijd aan te kunnen, is een vreselijke deugd die ouderschap met zich meebrengt.


De Vreselijke Deugd van Liefde zonder Grenzen


Een van de mooiste, maar ook vreselijke deugden van ouderschap, is de onvoorwaardelijke liefde die je voelt voor je kinderen. Het is vreselijk omdat het je kwetsbaar maakt, maar tegelijkertijd is er geen grotere kracht dan de liefde die je voor je kinderen voelt. Het overstijgt alles en geeft betekenis aan zelfs de zwaarste dagen.


De Vreselijke Deugd van Creativiteit


Als ouder moet je vaak creatieve oplossingen bedenken voor de meest onverwachte situaties. Of het nu gaat om het maken van een improvisatielunch met de overgebleven ingrediënten in de koelkast of het bedenken van een originele manier om een peuter te vermaken, ouderschap maakt van jou een meester in creativiteit.


Dus, ondanks de vreselijke deugden van het ouderschap, kunnen we niet ontkennen dat deze uitdagingen ons vormen, ons leren en ons verrijken op manieren die we nooit hadden kunnen voorzien. Elke dag brengt nieuwe lessen, lachjes en liefde, en herinnert ons eraan dat ouderschap een reis is vol onverwachte wendingen, en dat is precies wat het zo prachtig maakt. Dus, omarm de vreselijke deugden, lach om de chaos en weet dat je niet alleen bent op deze reis vol uitdagingen en vreugde.

Zie je het bos niet meer door de bomen? Of was het nu de bomen door het bos? Nood aan extra tips, tricks, een babbel, of een coaching op maat?

38 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page